Airco Service

U denkt toch niet dat uw auto airco onderhoudsvrij is? In de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant wordt weliswaar weinig verteld over airco onderhoud. Maar ja, zoals elke koelsysteem met een ingewikkelde installatie geldt er uiteraard periodieke onderhoud. Vooral als u de bezitter bent van automatische airco of climate control.

Wist u dat een auto airco per jaar ongeveer 10% van de totale vulhoeveelheid verliest? Als u de airco weinig gebruikt bestaat het risico dat de afdichtingen gaan uitdrogen en vervolgens gaan lekken. Hierdoor raakt het koudemiddel onder zijn niveau. Zowel koudemiddel als de in systeem aanwezige olie trekt vocht aan. En zo ontstaat er verzuring en lekkage. Een ander consequentie van koudemiddel dat weglekt is dat de compressor na verloop van tijd oververhit raakt.
Onze ervaring is dat de meeste airco’s defect gaan door een te laag niveau van het koudemiddel als gevolg van lekkage.

De meeste garages hebben bij een onderhoudsbeurt vaak nauwelijks of geen aandacht aan het aircosysteem. Waarom? Het is een expertise op zich en niet iedereen heeft deze expertise in huis.

Hoe voorkom ik extra kosten? De oplossing is eenvoudig: regelmatig onderhoud door een airco specialist en ieder jaar airco controle en elke twee jaar airco service (airco vullen of airco bijvullen)
Share by: